De wijsheid van trauma

van crisis naar keuze.

Wat de geest is vergeten, weet het lichaam nog ..

Trauma is niet een groot eng monster in ons, of een mysterieuze kwade kracht die ons tegenwerkt. Trauma is simpelweg onverteerde levensenergie. Het zijn de tranen die we nog niet hebben gehuild, het geschreeuw dat werd gestopt omdat dat niet kon of mocht.  De eenzaamheid die ongevoeld blijft, gevoelens die onderdrukt worden om een zelfbeeld hoog te houden- om niet uit elkaar te vallen. 


trauma verwerken=zenuwstelsel resetten

Wanneer je significante emotionele gebeurtenissen hebt meegemaakt, zoals elk mens dat heeft, die niet goed verwerkt zijn, is het centraal zenuwstelsel (nervus vagus) constant op zoek naar het gevaar. Je bent altijd gespannen en snel getriggerd (angstig, boos of aangedaan). Kinderen die getraumatiseerd zijn, zijn bewust of onbewust altijd op zoek naar manieren om zichzelf te kalmeren, te troosten of te bevestigen. Op volwassen leeftijd liggen dan verslavingen op de loer. Een andere manier om met trauma om te gaan (coping) is hard je best doen. Door heel aardig tegen iedereen te zijn, door nooit eerlijk te zeggen hoe je je voelt, door nooit gezonde woede te uiten als iemand je grenzen overschrijdt. Door nooit NEE te zeggen en door te hard te werken om te bewijzen dat je wél de moeite waard bent. Dus ben je de rest van je leven bezig met compenseren door te veel op je te nemen en te geven. Dit veroorzaakt stress en die stress heeft een impact op je fysiologie;  impact op je immuunsysteem, impact op je cardiovasculaire systeem, je hart en zenuwstelsel. Je kunt je misschien voorstellen dat dit uiteindelijk alle mogelijk denkbare ziekteverschijnselen kan veroorzaken. 


Het is niet met jou begonnen- de erfenis van familie trauma/karma

Het is niet jouw schuld. Het is ons eenvoudigweg niet geleerd hoe we angst, woede of verdriet veilig door ons heen kunnen laten stromen tot voltooiing. Je hebt slechts geprobeerd je te beschermen op de manier die toen voor jou voor handen was. Ben je genegeerd, veroordeeld, verwaarloosd of zelfs gestraft voor het hebben van gevoelens? Vroeg je je af of je überhaupt wel bestond? Zo werd authentieke woede, verdriet, angst of vreugde onderdrukt om te overleven.

Mijn unieke behandelmethode

De afgelopen jaren heb ik mijn rugzak mogen vullen met kennis en inzichten, eigen processen en verschillende opleidingen. Ik combineer lichaamswerk, ademtechnieken en Regressie&Reïncarnatie therapie om trauma op te sporen en te helen. Ben je klaar voor het echte werk? Dan gaan we samen aan de slag. Je hoeft niet meer bang te zijn want het ligt echt in het verleden. En dat mag je gaan beseffen tot in elke vezel van je lijf. Tijd voor een nieuw hoofdstuk! 

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Bel 06 146 946 00

 

Neem contact op: info@liselottedevries.nl